ساختن پل های ماکارونی هم خیلی راحت است هم خیلی سخت، راحت چون از جنس ماکارونی ساخته می شود، سخت چون محاسبه دقیق می خواهد (برای شرکت در مسابقات). شاید باور نکنید ولی اگر بدانید این ماکارونی در پیشرفت حداقل پل سازی چقدر به مهندسان کمک کرده! بسیاری از پل های معروف و بزرگ جهان ایده های خود را از این ماکارونی ها گرفته اند.

همه ساله مسابقات زیادی برای سازه های ماکارونی در تمام کشور ها برگزار می شود ولی مهمترین این رقابت ها در کشور کانادا و توسط دانشکده Okanagan برگذار می شود. دانشگاهی که همیشه سرسختانه در صدر جدول است.

بگذارید با جرات مطلبی را عرض کنم ساختن سازه های ماکارونی شاید جزو بهترین و شیرین ترین کارهایی است که دانشجویان ایرانی در دانشگاه ها انجام می دهند. حداقل من یکی که طرفداران پروپا قرصش هستم و نمی شود طرفدار چیزی باشی و اخبار آن را دنبال نکنی!

رکورد امسال را یک دانشجوی مجارستانی به نام  ”پیتر شاندور” که در دانشگاه Okanagan کانادا تحصیل می کند زده است، این جوان ۲۳ ساله توانسته با پلی ۹۶۷ گرمی وزنی معادل ۳۸۴٫۰۹ کیلو را تحمل کند، به این می گویند علم مهندسی! ولی بیشترین رکورد مربوط می شود به سال ۲۰۰۹ با تحمل وزنی ۴۴۳٫۵ کیلویی یا به عبارتی حدود نیم تن.

اما بد نیست بدانید شاندور که الان برنده جایزه ۱۵۰۰ دلاری هم شده یکباره نتوانسته این مقام را کسب کند او تا به حال در بیش از ۱۲ مسابقه شرکت کرده و نام بازنده را به خود دیده ولی هیچ گاه دلسرد نشده است. اما راز موفقیت شاندور چیست؟ خودش می گوید دقت در معماری، “دقت در معماری خیلی مهمه شاید شما یک محاسبه گر بی نظیر باشید اما چون کارتون از لحاظ زیبایی شناسی خوب نیست یک مهندس کامل نخواهید بود”.

جالب است بدانید برخی از مهندسان جوان کشورمان به علت مشکل ویزا نتوانستند در این مسابقه جهانی شرکت کنند. برای دیدن فیلم این شاهکار مهندسی به اینجا سری بزنید.